Kontakt
Kontakt Zakład Przetwórstwa Mięsnego Piekarski
Kontakt Zakład Przetwórstwa Mięsnego Piekarski
28.05.2024
Gotowe wyroby mięsne można kupić w sklepach należących często do producentów wędlin. Takie sklepy są doskonale zaopatrzone w wędzonki, parówki, kiełbasy, wyroby na grilla, a także szynki kanapkowe i surowe mięsa. Klienci mogą zlecić pokrojenie mięsa na kawałki o odpowiedniej grubości, zmielenie, a także zapakowanie próżniowo.
Więcej informacji26.03.2024
Parówki można jeść na zimno, ale najlepiej smakują poddane obróbce cieplnej. Te delikatne wyroby mięsne można oczywiście gotować, smażyć na patelni, a także podgrzewać w piekarniku. Wśród dostępnych parówek są też te polecane do jedzenia dzieciom. Nie zawierają konserwantów ani zbyt ostrych mieszanek przypraw.
Więcej informacji25.01.2024
Trudno sobie wyobrazić wiosenny i wakacyjny wypoczynek bez grillowania! Zakłady mięsne na taką okoliczność oferują surowe mięsa, które można samodzielnie zamarynować, a także sprzedają gotowe wyroby. Do grillowania polecane są kaszanki, kiełbasy, a także zamarynowane kawałki wieprzowiny takie jak żeberka oraz skrzydełka kurczaka. Wyśmienite smakuje też sezonowana wołowina.
Więcej informacji09.11.2023
Stół wiejski to ozdoba każdej imprezy okolicznościowej, szczególnie wesela. Poza kiełbasami, pasztetami, wędzonkami i wędlinami pieczonymi oraz gotowanymi goszczą na nim także wyjątkowe rarytasy. Są to warkocze, korony i szynki z nogą. Te wyroby mięsne nie tylko doskonale smakują, ale również świetnie wyglądają.
Więcej informacji09.09.2023
Wędliny podrobowe goszczą na stołach podczas śniadań, obiadów i kolacji. Są to na przykład doskonałe do grillowania kaszanki, a także salcesony w odmianie z ozorkiem oraz włoskiej z czosnkiem, zielem angielskim i czarnym pieprzem. Wytwarzane są również pasztetowe i pasztety pieczone klasyczne oraz z żurawiną.
Więcej informacji28.07.2023
Wędliny pieczone i gotowane często goszczą na stołach osób, które cenią wyśmienity smak mięsa i przypraw. Wśród takich wędlin są schab i szynka z pieca, szynka, karczek i schab chłopski oraz schab i szynka biała. Ponadto przygotowywany jest boczek po cygańsku obtoczony w majeranku.
Więcej informacji22.05.2023
Wędzenie to jeden z najstarszych sposobów obróbki mięsa. Zastosowanie odpowiednich gatunków drewna i dobranie czasu wędzenia sprawia, że powstają wyśmienite wędliny. Przykłady to szynka wędzona, soczysty bekon, baleron, kruchy schab, ogonówka, szynka cygańska, polędwica łososiowa i wędzonka chłopska.
Więcej informacji10.03.2023
Wyroby garmażeryjne przeznaczone do podgrzania powstają między innymi z dodatkiem różnych mięs. W zakładach mięsnych produkowane są na przykład krokiety z farszem mięsnym, kotlety devolay, a także kotlety schabowe i mielone. Ponadto konsumenci chętnie kupują kotlety z dodatkiem sera, ananasa i pieczarek.
Więcej informacji15.01.2023
Kiełbasy cienkie dzielą się na przeznaczone do podgrzewania oraz gotowe do jedzenia na zimno. W tym pierwszym przypadku można wymienić kiełbasę białą, frankfurterki, a także przeznaczone dla najmłodszych delikatne parówki. Bez obróbki cieplnej doskonale smakują kiełbasa myśliwska, podkomorzego, Bohuna, czosnkiem, a także kabanosy.
Więcej informacji27.11.2022
Wędliny kanapkowe, jak sama nazwa wskazuje, doskonale nadają się do przygotowywania śniadań i kolacji. Te wyroby mięsne świetnie smakują razem ze świeżym chlebem i bułkami. Przykładem są mielonki, pieczeń rzymska, szynka z indyka, rolada z kurczaka, mortadela, szynka piwna, a także salami i szynka konserwowa.
Więcej informacji05.09.2022
Naturalne wędliny, to wyroby mięsne pozbawione konserwantów. Produkują je przede wszystkim mniejsze zakłady przetwórstwa mięsnego. W takich zakładach mięso wołowe, wieprzowe i drobiowe łączone jest ze starannie wyselekcjonowanymi przyprawami. W połączeniu z gotowaniem, pieczeniem i wędzeniem nadaje to produktom wyjątkowego smaku i aromatu.
Więcej informacji31.07.2022
Świeże mięso od polskich hodowców doskonale nadaje się do gotowania rodzimych i zagranicznych potraw. Najczęściej sprzedawane jest mięso wieprzowe, w tym w kawałkach i mielone. Konsumenci mogą również nabyć mięso wołowe, na przykład sezonowane, a także cielęcinę i drób, w tym kaczkę, kurczaka i indyka.
Więcej informacjiOpinie o firmie Zakład Przetwórstwa Mięsnego Piekarski
WeNet jako administrator serwisu nie prowadzi weryfikacji, czy publikowane w serwisie opinie pochodzą od konsumentów, którzy nabyli dany produkt lub usługę lub ich używali.
Zwiększ popularność swojej oferty i docieraj do nowych klientów
Dołącz do katalogów firm