Willa Fryderyka powstała z połączenia pasji do gotowania z zainteresowaniem klasycznym stylem francuskim. W klimatycznej restauracji
serwujemy dania kuchni polskiej wzbogacone o bogactwo francuskiej sztuki kulinarnej. Używamy świeżych składników i na podstawie autorskich przepisów idealnie przyprawiamy dania, które świetnie smakują, doskonale pachną i pięknie wyglądają na talerzu. Niezapomniane doświadczenia kulinarne łączą się u nas z wydarzeniami artystycznymi i dźwiękami francuskiej, nastrojowej muzyki. Menu Wilii Fryderyka obejmuje:
- napoje gorące, w tym herbaty i kawy,
- napoje zimne,
- desery,
- ciasta,
- przystawki,
- zupy,
- dania jarskie,
- ryby i owoce morza,
- dania mięsne,
- dania z dziczyzny.
Serwujemy m.in. bliny z kawiorem i kwaśną śmietaną, krem borowikowy z oliwą truflową i naleśniki gryczane ze szpinakiem i gorgonzolą.
Dania mięsne to np. chrupiący kotlet z dzika z ziemniakami i kapustą oraz pieczone żeberka wieprzowe w lekko pikantnej imbirowej marynacie, z opiekanymi ziemniakami i czerwoną kapustą.
Gości zapraszamy do wnętrza restauracji, a w cieplejsze dni również do ogródka. Kawa, śniadanie, obiad, to tylko niektóre z możliwości, które czekają na odwiedzających restaurację.
Przygotowujemy też catering na uroczystości oraz organizujemy imprezy okolicznościowe. We wnętrzu znajduje się sala z wyposażeniem multimedialnym, idealna dla nawet 50 osób. Organizujemy w niej uroczystości rodzinne i firmowe. Przykłady to:
- wesela,
- urodziny,
- przyjęcia komunijne,
- chrzciny,
- konferencje,
- szkolenia,
- śniadania biznesowe,
- wigilie firmowe,
- bale sylwestrowe,
- zabawy andrzejkowe.
Menu dopasowujemy do okoliczności. Serdecznie zapraszamy do odwiedzenia Willi Fryderyka! Więcej informacji dotyczących rezerwacji i wydarzeń artystycznych udzielamy pod podanym numerem telefonu.