Artykuł sponsorowany

Sushi, czyli idealna przekąska na imprezę

Sushi, czyli idealna przekąska na imprezę

Jedzenie to jeden z najważniejszych elementów każdej imprezy. Niezależnie od tego czy organizujemy urodziny, sylwestra, bankiet firmowy, czy wieczór panieński lub kawalerski – nie może zabraknąć przekąsek. Te z założenia powinny być niewielkie i łatwe w jedzeniu. Właśnie dlatego w ostatnim czasie ogromną popularnością na imprezach cieszy się catering w postaci sushi. Smaczne, różnorodne, oryginalne i na jeden kęs, czyli przekąska idealna.

Bogata oferta japońskich przysmaków

Sushi to podstawowe danie tradycyjnej kuchni japońskiej, które zyskało ogromne uznanie na całym świecie. Podstawę stanowi gotowany ryż, surowe lub wędzone ryby i owoce morza, warzywa, grzyby, tofu oraz wodorosty nori. Sushi różni się nie tylko składnikami, ale też postacią, w jakiej jest przyrządzone. W przypadku imprez okolicznościowych nie bez znaczenia będzie też sam wygląd sushi, które na stole prezentuje się niczym ozdoba. Tak naprawdę każdy kawałek tworzy samodzielne, idealnie dopracowane dzieło sztuki. Największymi zaletami tej potrawy jest różnorodność wariantów oraz idealnie wyważone zestawienia smakowe. Co więcej, wybierając catering sushi z profesjonalnej firmy, można zamówić zróżnicowane zestawy. Dzięki temu każdy znajdzie coś, co przypadnie mu do gustu.

Nieszablonowa atrakcja

Przygotowywanie sushi przez profesjonalistów to prawdziwe widowisko. Dlatego doskonałym pomysłem na uatrakcyjnienie przyjęcia, integracji firmowej czy wieczoru kawalerskiego lub panieńskiego jest zorganizowanie pokazu z przygotowywania sushi. Na terenie Wrocławia właśnie takie usługi oferuje Dawid Mieszała. Kucharz specjalizujący się w sushi zapewnia zarówno świeży oraz wysokiej jakości catering sushi, jak i pokazy. Podczas nich przygotowuje sushi tradycyjnymi metodami, a następnie zaprasza gości na degustacje. Możliwe jest też wzięcie udziału w specjalistycznym szkoleniu z przyrządzania i apetycznego serwowania sushi.

Dlaczego warto jeść sushi nie tylko na imprezach?

Chociaż ta tradycyjna japońska potrawa jest smaczna, a na przyjęciach dodatkowo zachwyca swoim wyglądem, najważniejszym aspektem, o którym często się zapomina, są jej walory zdrowotne. Sushi przygotowane z wysokiej jakości składników stanowi nieocenione źródło węglowodanów, białka, zdrowych tłuszczów, witamin A, C, D, E oraz tych z grupy B, a także licznych składników mineralnych. Warto podkreślić, że jest to potrawa lekkostrawna i niskokaloryczna, ale ze względu na zawartość wielu różnorodnych składników, jednocześnie bardzo sycąca.

Oceń artykuł (1)
5.0
Komentarze
Dodaj komentarz